the Big day

Klockan är fyra, och jag har precis googlat runt lite. Att googla är lätt en av mina favoritsysselsättningar. Mitt target var i alla fall nu Miljöjoggen, och visst fick jag en del träffar. 8, för att vara exakt. Underbart! (Dock inte träffar på youtube. Hårt.)

Om drygt två timmar beger jag mig mot sjön för att sätta upp miljötipsrundan. Tipsrundan har varit mitt ansvarsområde, och jag har kommit att tänka på varför det heter just tipsrunda. Någon som har ett bra svar?

Förresten, synd att Vidar är sjuk! krya på dig.

Dagens ord; Kassaapparat. Totally made my day.

image82
image81

Scotland.

När mina föräldrar frågade mig varför jag ska flytta till Scotland, sa jag att det var på grund av
1. Jobbet
2. the University of Edinburgh

Den egentliga anledningen till att Johanna&jag ens kom att tänka på Scotland, var att
1. Vår favoritskådespelare kommer därifrån
2. Språket

Jobbet och skolan är egentligen bara en bonus. I sommar ska jag spendera mycket åt att läsa om Edinburgh (och Scotland i övrigt), se många jamess-filmer och prata mycket engelska. (Typ med mig själv.) 

Dagens tips; gå till närmaste affär som säljer tidningar och köp en tidning som skickar med en Heath Ledger -film. (minns inte namnet på tidningen.)


image80


We're distracted by the hard times,

and the troubles that we make.

Somriga dagar som den här, då tänker jag direkt på tidigare sommarlov. Jag  minns sommaren -04, när våra föräldrar av någon märklig anledning släppte iväg oss till göteborg för att se Gyllene- Vikk, Linn, Emelie och jag. Emelie och jag kunde som vanligt inte hålla sams när vi skulle sova, och som alltid var vi alla väldigt snåla och handlade endast mat på Netto.
    Sen var det ju den där sommaren i Dana, där fortbollen inte stod i centrum en minut, &där jag och min bäzztis hittade tillbaka till varandra (vilket var helt oundvikligt, Ödet ,skulle jag vilka säga).
    Sommaren -06 är känd som "den sista sommaren", med Gänget så att säga. Jag sov väl hemma ungefär.. fem nätter på hela lovet, alla andra spenderades at Englund's place. Det var Laguna Beach&Jackass tittande varje kväll. & Självklart; ROBBIE! På ullevi, störst någonsin. Oförglömligt:) Linnzan&jag, som det ska vara.
   Förra sommaren återförenades vi girls för en trip till Göteborg, där vi hade en date med Justin. För så var det va?  Trångt men mysigt på Nice bed&breakfast, & sparsamma som vi är åt vi bara en pizza när det var dags för middag. Sen var det ju en Båstad-trip som jag sent kommer att glömma, till trots för att nästan alla minnen är suddiga. Som nybliven nykterist kommer jag i alla fall inte att behöva oroa mig för något sådant mer.

Den här sommaren kommer jag att tillbringa ett flertal veckor i Norge, men att träffa tjejerna&min homie uppe vid skogen är självklart självskrivet. Det gäller att ta vara på den tid som ges :)


&förresten; grattis linn! du är den bästa.


Back off loneliness, and hello tenderness,

I've been waiting for your call for so long.

Äntligen är dagen här. Dagen vi alla har väntat på. Jag har knappt kunnat sova inatt, the tention liksom!

Snart flyttar Jo' och jag till Scotland med vår man, och då ska vi äta Haggis varje dag;; (eller? well, om NÅGON skulle få mig att äta fårmage, då skulle det väl vara Jamess.)


Congratulations, JamessAndreww!
& klippet nedan är en stark kandidat till clip-oftheyear, helt klart. Låt mig presentera er för; the TRUE JamessAndreww! Enjoy.

How many roads must a man walk down,

Before you call him a man?


"Nej ingen sladd, helt sladdlös!"

& självklart går man ju alltid runt med en voltmeter i ryggsäcken. Såklart. Eller? Kanske inte. Men, eftersom att Lillan är ett "oupptäckt geni", så kan hon ju inte hänga med vem som helst. & det är ju verkligen en klassiker, när ivar säger "Nu är det bra, nu är det dåligt!" När jag var sex år gammal förstod jag inte att det kanske var de brasilinska dansarna han syftade på när han sa "bra", men nu är jag inte lika naiv längre.

ps. ivar är snyggsnyggsnygg. och måns med. & melitta, som ser ut som K. Heigl. ds.


Safety pins holding up the things,

That make you mine.
(About your hair, you needn't care,
You look beautiful all the time.)


Här kan ni läsa lite om Miljöjoggen Support UF,
http://www.vaxjofria.se/. Klicka på bilden för att läsa mer (som det också står).
&för att göra ett förtydligande; jag sökte INTE till emax. Jag säger inte att jag hade kommit med om jag hade skickat in en ansökan, MEN det var ett medvetet val från min sida att avstå från att ens försöka. (Anledningen till detta förtydligande är att alla verkar tro att jag har sökt, vilket har gjort att dessa människor har "tyckt synd om mig". &det gillar jag inte.)
Snart är det dags för joggen, sen Stockholm, & därefter ska årsredovisningen in.
Stressigt stressigt, men härligt härligt. (HEHE.)


Can't stop thinking of JSS. Inte för att jag vill det, men ändå.

Dagens tips; bänka dig framför teven 21.30 ikväll, för att se Morgonsoffan på SVT1. Slå vid programmets slut över till kanal5, för att se Sverige Pussas&Kramas (eller, det börjar direkt efter tråk-hockeyn). Det ska i alla fall Johanna&jag göra.

no sleeping at night,

but i'm going from bar to bar.

Johanna och jag utnyttjade det sista biotillfället på våra rabattkort idag. Vi såg 21. Själv har jag läst en del kommentarer/korta recensioner de senaste veckorna, och filmen har knappast höjts till skyarna; men som tur var överraskade den mig, särskilt Jim Sturgess knocked me down. Nu har jag helt enkelt inget annat val än att se hela Across the universe, istället för att sitta som paralyserad framför youtube-klipp med de olika låtarna ut filmen. Så dagens tips är rätt självklart; se 21! Ingen 5:a, den växlar mellan en solklar och en svag 4:a faktiskt.. But still, se den. Även om ni finner den tråkig, är det knappast någon som kommer att klaga på JSS. (=theJimSturgessSmile.)
ciao!

ps. Jim i rulltrappan är dagens. ds

ps2. Jag måste sluta äta prickigkorv på morgonen. Lukten såväl som smaken sitter i hela dagen, och let's face it; det är varken trevligt för mig eller någon annan. ds2.


(under hela filmen var Jo' och jag tvugna att försöka kväva våra skratt vidvad vi fann roliga scener, eftersom att resten av publiken (vi var väl runt tio st.), var så otroligt lama. MEN, vid 01:24 (i klippet) fanns det ingen hejd. Enjoy folks!)

Well we all shine on,

Like the moon and the stars and the sun.

Igår såg jag en dokumentär om Anne Leibovitz, MYCKET intressant. (Tänkte tipsa Veronica om den, hade dock inga pengar på telefonen, sry!)

&om jag har förstått saker och ting rätt så släpper the Kooks sitt nya album idag. Eller om det är imorgon. Det är lite rörigt, eftersom skivans släpps vid olika tillfällen, beronde på vilket land man utgår från. De låtar jag har hört hittills är rätt... lugna, men inte mig emot, tvärt om. Så länge låtarna är bra, som de är i det här fallet, är det ju kanon. Så jag kan väl säga att jag tillägnar det här inlägget till Malin; min the Kooks-soulmate, en riktigt vän som piggade upp mig avsevärt med ett omtänktsamt och spontant sms i fredags. Underbar!
   Låtar jag kan tipsa om på albumet är; Sway, Shine on (titeln får mig att tänka på Lennons låt Instant Karma, därav rubriken på dagens inägg), & One last time, &.. Ja, det finns en hel del bra låtar. I princip alla finns på youtube, sök bara på the kooks- Konk. Enjoy ppl!: )

ps. Katrin "Katreen" Schulman är skön. ds.


It's a story of sex and power,

Intense till the bitter end.
We dance in the late night hour, in cold dark jealousy.

Dagens tips; lyssna på Eru Edgy? på p3 kl. 16:03.


Det var synd att det inte sändes något avsnitt av Sverige Pussas&Kramas den här veckan. Förra veckan kunde jag inte riktigt skratta åt allt det roliga, efter dag-X. Men nu så!


It's hard to live together forever,

Well that's what they say, but we still regret what we said,

When we said,
Don't you ever come back,
Don't you ever come,
Don't you ever come back,
Don't you.


We had everything we needed,

We were ignorant, beautiful, and blinded by the brightly shining light.


Idag landar hon, kanske kommer hon till lägenheten.

Johannas hemkomst firas med två klassiker ur Ett herrans liv. Mysigt.
Woho!


Will it ever be repeated?

Imorgon kommer Johanna hem. Äntligen.
Det fungerar bra så länge som jag har en massa saker som jag måste fixa, när det händer nya grejer hela tiden. Men så fort jag får fem minuter över känner jag att något saknas, så fort jag får en ny tanke som jag bara måste dela med någon, då märker jag att det är någon som saknas. Som efter dagX, då hade jag behövt min livskamrat. Men jag förlåter henne; eftersom att hon står ut med min dåliga humor. (Att vi delar samma drömmar, &att hon delar min intesåhälsosammabesatthet till HP, Star Wars&teveserier är och en bra bonus.)

men yeahyeah, nu ska vi inte bli för blödiga (jag undrar vad som hade hänt om spanien-resan hade omfattat två veckor istället för endast en? puh),- "snart" är det dags för Scotland; DET gillar vi!

(& intet nytt på lägenhets-fronten, tyvärr.)


Come dress up and get ready,

The beat goes rock steady,
A rhythm divine oh ooh ooh


Jag tycket synd om alla som inte var på Växjö teater ikväll mellan 20.00 & 22.00

Free your mind and desire

Det är också rätt synd som dem som missade livekonserten med Alphabeat förra lördagen, som sändes på p3.

This house is on fire
A rhythm divine oh ooh ooh

Jag tror att Henrik Schyffert i och med sin föreställning har besbarat mig ett flertal timmar med terapi.
& ja, han är såväl snyggare som roligare i verkligheten.


Efter en helvetesvecka som den här finns det inget annat göra än att se framåt.  MJ, Norge, projektarbete, fika och till sist Scotland.

I'm back on my feet I've got to dance,

Cause we're gonna reclaim the street, And get to the heat of the beat.

Wohooo. It's time for.. SNYGG-SCHYFFERT.


To be thinking of you;

It's the wrong time,
It's a small crime, And I've got no excuse


Imorgon kväll är det dags för the 90s; därför lägger jag upp henrik schyfferts tacktal, som han höll när han hade tilldelats priset för årets manliga komike r2007. Passande nog är tacktalet något av det bästa han har gjort.

Tack alla som har hjälp MJ så mycket, framförallt Ozzy. &Dragge, som har stått för maten.
dagens tips; sök på glasbägare på google.


Only dreams will keep alive,

the children of the sky.

We could build a future; Paradise on Mars.


I lördags var Åsne Seierstad på besök på Morgonpasset på/I p3, hon pratade bland annat om sin nya bok. Hon är tveklöst en av mina favoritförfattare, och jag vill passa på att flagga för de andra böckerna hon har skrivit, "Bokhandlaren i Kabul", "Hundra och en dag" och "Med ryggen mot världen".

Just nu läser jag High Fidelity av Nock Hornby. Jag har tidigare sett filmen, men som tur är minns jag inte slutet.


Nu är det bara en dag kvar, och tre dagar kvar, det beror på helt på vilket tillfälle man syftar till.

Eftersom att räkmacke-klippet har lagts ut på youtube nu passar jag på att lägga upp det här; söndagens bästa del, tveklöst. Brontén var inte värdelös, det blev en liten Björn-effekt i lightvariant för min del, och det var väl positivt.
Upp och iväg! Andrrrééé.