aqualung

veckans teveserier/program
1. Vægen till OS (kallluuuuurr..!)
2. New Amsterdam (nikolaj coster-waldau M-M-M!)
3. Hannah Montana (veckans sæmsta serie hamnar på listan liksom)
4. Punk'd (hehe. så enkelt.)
5. Miley Cyrus (hon ær ett freaking enmanna-show gott damn. hon ær med på listan. punkt.)

& så the hills då. Dubbelavsnitt på søndag gør min vecka :)





tv ær terapi. som musik. fast inte riktigt.
i alla fall. se mkt på tv, vad æn era førældrar sæger. it's good for you :) (att se på teve OCH trotsa era parents)


hugs






yessssss

nu ær jag tillbaka
på øslandet
i butiken
i oslo
!!!


vestlandet var dock underbart, precis som sist. jag stod under en mini-glaciær, i smæltvattnet, och nu ær jag lite krasslig hehe. sånt man får ta. jag gillar att leva farligt (hmm.) sen badade jag æven i sognefjorden, vilket betyder att jag har badat två ggr igår. att badtilfælle till och jag har tangerat fjolårets bottenrekord! satsar på minst två dopp till dock.




kallt som fan. "glaciæren" var en "arm", en gren från den "riktiga", stora glaciæren. (jag dansar inte, jag fryser.)


lørdag morgon. gosh, så många berg och fjæll.



yepp jag jobbade på min højdskræck. men jag ær nog ræddare nu æn vad jag var før en vecka sedan. jaja. det var helt underbart, i alla fall.

ps. det finns ett stælle i norge som heter Skotland, SUG PÅ DEN SVERIGE ds


All the stars

Imorgon drar vi till fjälls, för att leta snö. Typ.
För här är det för varmt, det går inte ens att sova. För att fördriva tiden ser jag just nu på Robin Söderling, han spelar faktistk ganska bra mot Djokovic. Ja, faktiskt.
Sommarens sporthändelse är nog förresten när Nadal vann Wimbledonfinalen, på tiden att någon satte dit Federer.
I alla fall, snö it is. Bergen!



Jag klagar ofta på reklamfilmer, my gosh, mina vänner vet. Men en reklam som är bra, det är den nya för Champions League. Fann den inte med någon bra kvalitet på youtube, men här kommer låten, till Stardust (endast från stardust, inte den officiella videon, crossover'n.)

Njut!

Where she belongs.



Veckand bästa;
1. Besöket i Vigelandsparken
2. Laguna Beach weekend på MTV
3. Bokköpet (bok-köpet?); Atonement (på favoritspråket)
4. Att Petter kom tillbaka till jobbet (Where have you've been all my life?)
5. Moulin Rouge




oooo-key.

Det ær mycket nu! Kænner stor press,
depp depp,
usch.

det beror nog på att jag har sagt farvæl till personer idag, som jag kanske aldrig kommer att få se igen. avsked ær det værsta. eller, det som ær værst ær nog att det alltid ær JAG som ær mest ledsen.
så som sagt, deppig.

har dærfør gjort en lista øver saker att se fram emot
1. Muligheten til at det kan bli to ukers jobbing til i butikken
2. Årets resterande konserter
3. Reunion-fika med Izze & co på Palle till høsten
4. Catching-up-time med Jo till høsten (biobiobiobio HP-WANTED-PENELOPE)
5. Scotlands-flytten hehe



Filmerna jag har sett den hær veckan ær før øvrigt; office space (underbart soundtrack), dodgeball (ælskar vince), narnia ngnting (førsta mmm men kan inte vænta på prrrinsss casspppiannn) & a night at the museum (muhahhaha LOVE the little ppl!).




well well. norway says godnight, see you at work tomorrow morning!

ps. ha det bæst i turk-landet, Antonela!!!!!! ds

"And the pressure keeps on growing,

But paradise, paradise is on it's way." 
   Här sitter jag då, och väntar. Väntar på Paolo Nutinis nästa platta. Skivsläppet har blivit uppskjutet  till september, vilket betyder att den kommer att utgöra höstens soundtrack. Tillsammans med the Killers kommande, såklart :).


Det har varit en bra vecka, en mycket bra vecka. Ovanligt bra. Jag har gråtit mycket, och det är då jag mår som bäst, faktiskt. Så nu kommer två listor;


låtar som har fått mig att gråta mer än tre ggr:
Still Crazy- Paolo Nutini
the River- Bruce Springsteen
Hurt- Johnny Cash
Widows in paradise- Sufjan Stevens
Something pretty- Patrick Park

filmer som alltid får mig att gråta;
Titanic
I tham Sam
Armageddon
the Notebook
Atonoment

För ett par år sedan hade the Lion king LÄTT kvalat in på den sista listan, men jag vet inte om den fortfarande får mig att gråta. Jag spolar alltid förbi The Scene, nu för tiden. 




jag hoppas att alla har haft en fin vecka. Hade, som man säger på norska. Eller som Paolo säger, så vist, "It must be love".

 

Det ær så vackert hær.

Oslo ær verkligen vackert. Mycket. Ikvæll har jag gått en runda på kyrkogården vi bor granne med, yes yes den hær sommarne arbetar jag på mina rædslor. Exempelvis har jag redan åkt hiss ett antal gånger, med min farbror, upp från garaget. Fungerar fint. Ibland. (Sællan.)


Annars jobbar jag på mina listor a la High Fidelity. Jag har kommit fram till att jagh ar 9 favoritartister, tre stycken som inte riktigt kommer med på listan då de ær lika bra (blir væl en top 12 lista till slut, skulle jag tror. Annars ær det ingen inbørdes ordning, egentligen.)




Skulle jag sløsa tid på att gøra en lista øver vackra mænniskor, dvs rent utseendemæssigt, då skulle Paolo Nutini sækerligen vara med på den.
0:13 till 0:17 får mig næstan att gråta. Jag tror allt artt I have a thing for skottar.
 



Jag hade egentligen inget viktigt att sæga, som vanligt. Bara att livet leker, och att jag inte skulle vilja vara någon annan stans just nu, till trots før saknaden av många vænner, som befinner sig i olika delar av værlden (dvs. sverige och bosnien, typ.)

Nu ska jag ringa min livscoach ozzy, han ær min supersub nu nær izze ær so far away. men hon irnger från bosnien imorgon, det blir trevligt=) natt allihopa!


ps. johanna jag saknar dig ds.

"And the mighty, mighty Max Weinberg.!"

Valle hovin ær en hemsk stadio. Regn och 11 grader ær dock inget man kan påverka.. eller jo, det kan man visst. Bruce Springsteen kan i alla fall det. Efter halva konserten skingrade sig molnen, och solens strålar nådde ner till planen och scenen. Det slutade yra, och pløtsligt blev allting pløtsligt så mycket bættre.

Idag ær det dock sol, & ett antal grader varmare. Vi bor ca. 500 m från stadion, så ikvæll jag ska sitta på altanen i tre timmar och lyssna. Kanske går jag ner till VH, till och med. Før att Springsteen ær så sommarens man, så min man. The Boss. MEN, någon som i mina øgon alltid har varit the boss, det ær Max Weinberg. Førsta gången jag fick tårar i øgonen igår var nær jag såg Weinberg IRL før førsta gången, den andra gången var nær mr Springsteen tog upp en fyraårig tjej på scenen (
bild hær, något suddig dock) och læt henne "sjunga" Hungry Hearts. Nær han och the E street band drog av The River (før førsta gången i norden, den hær sommaren yesyes), så blev jag också lite fuktig i øgonen.

De bæsta låtarna var.. det var många. Racing in the streets, Cover me, The river... Som sagt, det var många. Han spelade dock inte Born in the USA, vilken var en låt som många åskådare nynnade på nær vi alla læmnade arenaen. Jag tycker allt att det ær lite mærkligt.. Vi (vilka det nu ær), kan gå varje dag under året, læsa tidingarna och skaka på huvudet åt amerikanerna och allt som har med amerika att gøra.. men nær Bruce Springsteen børjar sjunga just  på born in the usa eller American land, då ær alla med på noterna. Alla kan texterna, alla sjunger med. Alla sjunger høgt, alla sjunger stolt.
Fantastiskt.



Så,
Bruce Springsteen- værldsklass.
The E street band- værldsklass.
Valle Hovin- not so much.
Vi køade&væntade i tre timmar, sedan underhølls vi i tre timmar. Dessa ær timmar jag aldrig kommer att få tillbaka, men jag skulle aldrig i værlden byta ut dem.


Klippet nedan visar ungefær vart jag stod någonstans. Jag hade fri sikt under hela konserten, vilket ær något ovanligt før en tjej som endast mæter en och en halv meter øver marken. Vilken kvæll.. men nu; ny kvæll, ny konsert. Ciao.

A fine frenzy, baby.

"But you picked me."
Nu är den första veckan i butiken avklarad, det känns bra.


"Yeah  you picked me".
Min första kund såg ut som en gud, han var NÄSTAN lika vacker som en av mina kollegor. Nästan.

"Like an apple on a tree"
Så yes yes. Två veckort in Norway! Jeez. Lite har jag allt hunnit med, & om saker och ting går min väg blir det Springsteen på måndag. Mycket spännande, då han är med på min top 10 lista. Herregud.




Veckans tips är The Office, orginalversionen. Har spenderat de senaste dagarna med att kolla igenom de två första säsongerna, mycket imponerande. Serien alltså. Jag menar inte att jag är imponerande. Nedan får ni ett litet smakprov, enjoy! :) Nu ska jag skicka iväg ett par mail, sånt är viktigt när man abroad. Hei!


Ja, vi elsker dette landet, som det stiger frem.

Yes Yes, Norge ær nice, & bæst ær Oslo. Jobbet ær so far stimulerande, nytt och roligt, & jag har æven hunnit med att læsa en bok (sagan om ringen), och se ett par filmet (exempelvis Catch me if you can, med min favorit DiCaprio).

Det har æven blivit en hel del trænande och promenerande (æven det går væl under kategorin træning), underhållningen har då varit musik. Mp3:n har fulladdad med Coldplay, Duffy, the Kooks och Rihanna. Carina-Gillar:)

Det finns många vackra mænniskor i Norge, DOCK finns det ÆNNU FLER som klær sig helt sinnessjukt dåligt. Många har fastnat på.. inte 90-talet, utan någon gång under børjan av sekelsskiftet. Katastrofalt. Modebloggarna Randi, Fanny och Rask hade aldrig øverlevt.




Nu ska jag bo hos min onkel i ett par dagar, jag har en kænsla av att det kommer att bli mycket filmtittande och ps3 spelande. Johanna borde vara hær nu. Næsta inlægg innehåller førhoppningsvis bilder på några av de hundar som cirkulerar i farmors kvarter, høgsta prio ær drottningen från South Africa.


Kvællens tema; Star Wars