The men with the glasses.

sir Elton Johns låt Empty Garden är tillägnad John Lennon. När Lennon blev mördad var hans fullständiga namn John Winston Oko Lennon. I nedanstående klipp omnämner Sir Elton honom som John Winston Lennon. En slump?


 

"And in the cracks along the sidewalk nothing grows no more.
Who lived here?

And I've been knocking, but no one answers.
And I've been knocking, most all the day.
Oh and I've been calling, oh hey, hey, Johnny!
Can't you come out to play?"

Lucy in the sky.

Vecka 21 blev en bra vecka. Jag fick tag i en billig siesta biljett, tilldelades en plats på emax  & så veckans höjdpunkt då; Dubbeln! Helt fantastiskt, en av de bästa matcher jag någonsin sett.Idag har jag lyssnat en hel del på låtar tillägnade John Lennon. Nedan följer en lista på.. alla jag lyssnat på. Jag kan inte säga att någon är bättre än någon annan, även om det är så. För att Lennon är Lennon, trots att han tog sin sitsta hustrus namn innan han mördades. Men Yoko är ju lite cool. Eller hur var det nu igen..?

Elton John- Empty Garden (Hey Hey Johnny)
George Harrison- All those years ago
Mike Oldfield- Moonlight shadow
Paul McCartney- Here today
The Cranberries- I Just Shot John Lennon
Queen- Life is real
Joan Baez- Sgt. Pepper's band
Ringo Starr- Liverpool 8
Guns N' Roses- Catcher in the RyeIkväll vinner Charlotte. Woho! Tjejer kan vavava
Chao


whiv

Det är ord som lingonberry-jam och kassaapparat som kan få en skitdag att bli en toppendag. Tur att man har bra humor. Eller, att man är lättroad.


Ta mig inte på för stort allvar den här veckan. Det är final på onsdag, så jag är lite spänd. & om det är någon som har en biljett över till Moscow, feel free att dela med dig!:-)

veckans tips: försök att få med er några avsnitt av CL-classics som sänds på Eurosport. Har ni tur får ni se united-münchen från -99. Later!

image89

How does it feel?

   Huvudkaraktärerna i boken High Fidelity är tre män som arbetar i en skivaffär, och dessa gentlemen spenderar större delen av dagarna åt att göra listor. Top fem debutalbum, fem låtar som inte får en att känna någonting alls, top fem Dustin Hoffman-filmer, fem artister de måste döda om de skulle mötas i verkligheten... Sedan jag läste boken för ett par månader sedan har jag ett flertal gånger kommit på mig själv med att göra egna listor. Då den här dagen ser ut att bli en kanondag, med allt från ett helt nytt the Hills avsnitt som sänds på MTV, till en spelning med Dragan boys, tänkte jag posta en av mina musiklistor. Fem låtar, som gör mig glad. Here it comes;

I want you- Bob Dylan (en klassisk artist med en klassisk låt. Första gången jag hörde titeln trodde jag att låten var en känslosam och sorglig kärleksballad, men icke. Han slutar aldrig att förvåna, Dylan.)
Hello Goodbye- The Beatles (Får en att se saker och ting från den ljusa sidan, vilket är bra för människor som mig.)
You get what you give- New Radicals (the soundtrack of sommarn´07)
You can't stop the beat- Senaste Hairspray versionen (Det är i princip omöjligt att sitta still, tro mig.)
I've just seen a face- The Beatles (No words needed.)Dagens tips: kl. 14 idag har stjärnskotten i Dragan boys spelning på Palladium i Växjö. Kom dit och ta ett par signaturer efter spelningen, spara dessa för att sedan sälja dem på e-bay när bandet har nått samma status som, typ, lennon&co. Vi ses där!

Nu ska jag till Izze, vi ska fixa marknasföringsuppgiften. Adios!


snart är det över.

I måndags var jag tillbaka i skolan efter två veckors frånvaro, men att faktiskt närvara vid den första lektionen för dagen blev lite för tufft, så det blev frukost på biblioteket med Ozzy&Benjamin istället. Annars har jag faktiskt arbetat väldigt hårt med olika skolarbeten under veckan, & jag har även hunnit med ett muf-möte, ett antal koppar kaffe och te på palladium/biblioteket/westside samt också ett besök på bokalyckan.
Det känns bra.


När det kommer till lägenhetsfronten har jag en del place på g, jag håller tummarna för en etta mitt i stan som min vän Dick har tänkt hyra ut i andra hand nu när han flyttar till Norge efter studenten. Hojta gärna till om ni får nys om något mer!

Andra news är att jag har gått & förälskat mig såhär nu i våryran, & jag pratar inte om buss-killen jag nämnde i föregående inlägg. Nästa gång jag får för mig att skriva några flummiga rader här i bloggen kommer det säkerligen handla om en ny kille, så ni behöver inte ta det hela på allt för stort allvar.
   Ta hand om er, kolla inte för mycket på teve, spela istället mycket brännboll&tennis. ciao!

bloggfavoriter:
helenasandklef & dragge
(annars driver även Benjamin Kainz den ultimata modebloggen, ett hett tips!;.)

Hufvudstaden!

Stockholmsresan får högsta betyg, och nedan följer en "kort" sammanfattning av vad som hände.

måndag. Samling utanför skolan 07.00. Mkt trevligt i mini-bussen, Ines skrev krönika, jag lyssnade på Adam&Gry (där Fredrik Wikingsson var gäst!), och Martin kom med en glad nyhet; han hade i helgen förlovat sig med sin flickvän. (Det var hon som frågade, MODERNT!) Vi stannade till på McDonalds i Södertälje, där vi träffade på en "gamma UF räv", Stefan Boman.
  Vi kom slutligen fram & på kvällen var det invigning (konferencier var Fredrik Birging; nyhetsuppläsare från Metro på RIXFM & även "rösten" till Du är vad du äter). Efter invigningen var det dags för mässa, och det var en klar klasskillnad när man jämför med de regoniala mässorna. Montrarna var mycket bättre, och företagsmedlemmarna som var där var mycket mer.. säljande. Det var tydligt att man nu hade samlat de bästa av de bästa.
   Hotellet vi bodde på låg i Nacka. God frukost, dock var det lite dåligt med varmvatnnet. Ines&jag bodde i rum 417, och vi somnade runt halv 4 den första natten/morgonen.

tisdag. Upp tidigt, frukost, buss till mässan som startade kl 9. Vid ett-tiden tröttnade Ines på att åka runt på en skateboard-liknande sak som ett företag sålde, och jag tröttnade på att leta efter killen jag hade träffat på bussen kvällen innan, så vi tog pendeltåget in till Stockholm. Ines hade en halvtimme på sig att visa mig Stockholm, och något man måste göra första gången man besöker landets huvudstad är att köpa en latte på 7-eleven och sedan sätta sig på ett stadslejon för att dricka koppen. Självfallet var jag tvungen att köpa något att ha med mig som minne, det blev en pocket som reades ut. Det var lite klurigt att komma tillbaka till mässan, men jag fixade biffen. Jag har insett att jag fungerar väldigt bra under pressade situationer, såsom att hitta rätt spår/fundera ut vilken hållplats man ska av på. Eller hur var det nu igen? Fick jag lite panik? Kanske var det så.
   På kvällen var det galamiddag, efterrätten var supergod. Lisa Nilsson (från Rainy UF, inte sångerskan) & jag tog väl ungefär tre efterräter var. Efter middagen var det prisutdelning, och det hela var väldigt maffigt! Bra musik, och de olika länen/regionerna satt vid tilldelade långbord.
   Väl tillbaka på hotellet chillade vi (några företag från Kronoberg) på ett hotellrum och snackade skit. Vi somnade någon gång vid halv fyra. (Det gäller att hålla på traditioner.)

onsdag. Tanken var att vi skulle stiga upp vid 6 för att hinna packa och fixa, men vi vaknade inte förren 08.38 när Diana klampade in och konstaterade att vi inte hade vaknat än. Bussen skulle hämta oss strax efter kl 9. Underbart!
   Det var trevligt på hemresan, vi dumpade Martin i Linköping och Diana i Värnamo. Väl tillbaka på VFG väntade min favoritrektor Johan Wolf på oss med tårta och bubbel. Härligt!


Tillbaka till prisutdelningen. SJÄLVKLART vann Gustav Svensson priset för bästa säljare! När prisutdelaren meddelade detta exploderade Kronobergsborden, Gurra själv visste visste inte vad han skulle ta sig till. Han sprang runt och kramade alla, det hela tog en väldans tid &  till slut fick uf-björn ryta till och tvinga honom upp på Scen. Väl där lyfte han den inte-så-smärta Fredrik Birging högt upp i luften. Ni kan läsa om Gustav&de andra vinnarna (&även de nominerade), bland annat i/på
smp, dn, sr & webfinanser.
   Vi, MJ, kom på andra plats i den kategori vi tävlade i. Vi fick ett hedersomnämnade av juryn. Tack, men vi hade gärna sett att vi vann.

Det finns ett par saker jag aldrig kommer att glömma med Stockholmsvistelsen, och de är när Gustav blev utsedd till bäxta säljare, När jag för första gången satten min fot i Stockholm och även den stämning som skapades mellan många Kronobergare. Under hela året fram till den regionala mässan och prisutdelningen som hölls efter den, har det alltid funnits en viss rivalitet och kamp mellan de olika skolorna i Kronoberg (läs; mellan VFG och Procivitas). I Stockholm var det däremot Kronoberg mot de andra regionerna, vilket var mycket trevligt.


Jag tänkte avsluta med något som händer när Izze&jag skulle ta oss in till Stockholm city, så att säga. På tåget var vi lite nervösa, då vi inte visste exakt vart vi skulle hoppa av, ´därför frågade vi ett äldre par som satt mitt emot oss om hjälp. Dessa var oerhört hjälpsamma, och de guidade oss faktiskt en bra bit. Stort tack! Utan er hade vi nog aldrig kunnat ta oss till Drottninggatan där vi sprang upp och ner ett antal gånger (detta kom av att Ines inte hittade någon annanstans, och vi har fått för oss att alla springer i Stockholm.)
   Tack för trippen, Fria och alla andra! Minnesvärt, absolut. Strax kommer ett inlägg om vad som händer på lägenhetsfronten, ciao! :-)


La capital!

Imorgon bär det äntligen av mot huvudstaden. Första gången för min del, men troligtvis inte den sista. Lars Winnerbäck sjunger varmt om staden i ett flertal av sina fantastiska låtar, så troligtvis kommer jag att bli frälst&aldrig vilja åka hem igen.
  Min väska är slutligen färdigpackad, som vanligt är den alldeles för tung, trots att jag ringde Ines och blev övertalad till att tömma bagen på ungefär hälften av dess innehåll. Jag känner mig i vilket fall som helst redo nu, det enda som finns att göra är att vänta.

För att följa upp gårdagens inlägg; Oscar har publicerat ännu ett inlägg på sin idéblogg. Inlägget motsvarar helt klart mina förväntningar, MEN som en erfaren bloggare kan jag dock urskilja ett par typiska nybörjar-misstag. (JOKE!;-) )Håll nu tummarna för att allt går MJ's väg i Stockholm, vi kommer att ta många bilder som dyker upp såväl här som på facebook (om jag nu lyckas klura ut hur man gör, facebook är fortfarande är mysterium för mig).
Night amigos!

image87
(på tal om hjältar och mentorer, Oscar..;) )

Äntligen!

Nu är den här. Bloggen vi alla har väntat på; oscars idéblogg! 
   Det tog lång tid för herr Lundin att fatta beslutet, men det är egentligen ganska försteligt, det finns ju rätt många som inte kan hantera bloggandet. (Jag syftar på BlondinBella som var nära att läggas in på sjukhus på grund av allt bloggande, och på min favvo Alex Schulman som blev ett monster.) Då Oscar är den skönaste snubben i stan/landet tror jag dock inte att det kommer att bli några probs, nej Ozzy är en hälsosam snubbe med självinsikt, sjävdistans och skön lifsfilosofi. (Det är i alla fall min uppfattning.)
   Anyhow; välkommen ombord! :-)


Över till mig. Nu är det såhär att jag har skaffat mig ett konto på facebook. (Inatt kommer jag därför att sitta uppe och adda så många kändisar som möjligt. Nejdå, jag skojar bara.) Jag hade höga förväntningar på denna omtalade community , tyvärr blev jag rätt besviken. Jag förstår helt enkelt inte hur/vad man ska göra (läs; min engelska är värdelös.) Men vi får väl se hur det går!

Dagens tips är självskrivet; det är oscars idéblogg jag återigen vill flagga för.
Hasta luego, nu är det keso time!

Help me get my feet back on the ground.

Jag känner att jag har försummat gislavedsfolket den senaste tiden (det vill säga det senaste året, typ). Det är ju inte bra.

Men allvarligt, ni är mina favvo-människor. Postar en video med mitt favvo-band  för att symbolisera detta.

Fast växjö-folket är med bra, & nu ska jag faktiskt iväg och träffa dem flesta. Lite party hos ines:) smp/south africa/MJ-ines fyllde nämligen år igår (hon och kungen är SÅ tighta, ni skulle bara veta!).


So long:)