"Merde, actually",

Jag hittade månadens bok på Pocketrummet igår. Huvudkaraktären, en egelskman, flyttar till Paris för att öppna en salon de thé.
Spännande att någon redan har gett ut en bok om min dröm. (Även om det inte är den stora drömmen, den stora drömmen är ju en liknande salong fast i Dubaij, såklart. Vart annars?)

Anyhow.. Jag har läst halva boken och I'm fricking lovin' it, & det är inte bara för att jag ryser varje gång jag känner igen de platser han beskriver; storyn är helt underbar samtidigt som jag älskar berättarens, dvs huvudkaraktärens, brittiska.. way.
Mmm. Paris!















let me sign.

She's standing there by
The broken tree
Her hands are all twisted
She's pointing at me
I was damned by light comin'
Out of her eyes
, she
Spoke with a voice that
Disrupted the sky
She said walk on over here
To the bitter shade
I'll wrap you in my arms
And you'll know you've been saved



när jaglyssnar på lovely music,
tänker på paris
& drömmer om edinburgh
inser jag hur lite den här projektrapporten betyder.




'maybe you'll find me someday

ok ok. De senaste.. 48 timmarna har jag genomgått en brutal supersvacka.
Den här svackan slutar dock, om inte nu, klockan 06.00 imorgon, när väckarklockan ringer. Och jag har kommit till insikt om att det inte är rimligt att reagera på ett visst sett när man läser nyhter (skvaller) om robert pattinson och paris hilton. Det faktum att han som spelar Fred Weasley i verkligheten heter James Andrew är inte heller något tecken.
De senaste dygnen i isolation har alltså inte bara vari waste of time.. fan, jag har till och med hunnit se två st harry potter-filmer, liksom. July 17 can't come soon enough.


Nu ska jag sjunga högt till lene marlins A place nearby, för det känns som precis som att någon har dött. Kanske beror det på alla greys anatomy avsnitt jag har sett idag. Kanske inte.




Joe, here's to you (and get fricking well, BILLIE on saturday!) ;


(och till er som tror att jag är ironisk ang. hp... I'm not. Quality time, ppl! Prioriteringar! & jag skämtar aldrig om hp. aldrig.)

friends.

fett nice att "ha kontakter i hufvudstaden", så att jag kan hjälpa vänner som besöker Stockholm utan att ha någon bestämd sovplats.
Oscar och Vidar räddade kvällen för frilansarN,
tyvärr blev inte min kväll så jävla great, med "mello". Lily fixade dock biffen till slut, som vanligt.

anyhow, på tal om Vidar. Tidigare idag berättade jag för mamma att Äna hade övernattat hos honom inatt, och först då uppfattade hon att den unge herren som besökte oss ett par dagar innan julafton i fjol hette Vidar.
-VIDAR?! Heter han det??
- eeh.. ja?
-Det är ju... NORSKT.
-njae, really? Nordiskt kanske, tror att det är från asatron eller något liknande.
-Det är norsk. Ingen i Sverige heter Vidar.
-Hans bror heter Björn..
-BJØRN?! Det är ju också norskt! Tøfft! (=tufft)

Så V; om du någonsin besöker la casa de fricking insano-norskar igen tror jag att mamma bjuder på mer välsmakande kaffe än sist. Jag menar, sist trodde hon säker att du hette Viktor eller någonting.. Nu har ju allt förändrats liksom. Allt.




nu är det i alla fall DANS DANS DANS här i vardagsrummet, eftersom att Norge precis tog hem herrstaffeten, so I better go. Lämnar er med en video.
Glöm inte oscarsgalan inatt. Glitter, glamour, rp!

Klassiker; ole einar tar sin 75:e verdenscupsseier.

åttiotalsmusik- as good as it gets..


lily räddar kvällen när förkylningen har tagit över min kropp.. men egentligen är det väl ingentingsom slår youtube-clip

danny heffernan- the one and only.

'you killed it, says lily allen.

De senaste dagarna har jag funderat på framtida yrken.
Agent, som i att arbeta med/för kändisar, vore ju något. Det kom Joe och jag fram till igår.
Jag gav även mig själv ett superhero-name, vilket självfallet är hemligt, duh.
Vad finns det mer för yrken? Som passar mig, altlså. Det vill säga att de bör innefatta att jag får cirkulera bland kändisar.
Jag känner mig lite stressad.. Troligtvis för att alla mina friends har bright bright futures ahead of 'em.
Joe ska studera drama & som hon även sa om änä igår; She's fricking awesome. I wish I was that good at something. Isse&Linnzan ska vi inte ens börja på, destended for greatness I tell you! Precis som många andra jag känner. Det vill säga Malin&Vikkan, eftersom att det är i prinicip är de enda jag känner.

Jag ska bege mig till mitt sovrum nu för att sova på saken, förhoppningsvis kommer jag fram till någonting. Jag hoppas att alla har läst annas recension jag länkade till igår, förresten. Nu ska jag sluta promota ppl för ett tag, jag ska fokusera på studierna istället.
hahahahaha. yeah I know.


lets rap up a rathet crappy day with  lovely picture. imorgon ska jag inspireras av att kolla på robin hood, disney-style, med my future husband. it is so nice to have a backup plan.. även om det betyder att vi kommer att bo hos hans föräldrar här i gislaved. hej!

Jag är svag men Gud är stark !!

Efter en lång dag på församlingshemmet med kidsen återhämtade jag mig med fet-nice musik och drack sedan ett flertal koppar kaffe, vilket var helt wonderful.
Istället för att slänga mig över projektrapporten har jag ikväll istället pratat med
Joe på messenger... Om det vanliga, på det vanliga sättet... det vill säga att huvudtemat är Scotland, ni nämner paoloo ett antal ggr varje minut och missbrukar "hehe",  "yeah" och "frickin" enjoy, eller något.


Johanna

man, I love it when the view is talking between songs.

mrs mcavoy
well said. mmm the view. I'm looking forward to when I'll be able to understand what two of the bandmembers are saying in that clip I sent you, hehe. I get the paoloo part, though. kinda weird.. but I guess I'm just focusing extra hard whenever I hear his name.

Johanna
haha yeah it's quite impossible

mrs mcavoy
you have to sit still and listen to the lists I sent you until 20.00, just so you know. you wont be disappointed

Johanna
hope people will get that they can't speak like that to us when we get there

mrs mcavouy
haha
well
ppl in fucking sweden won't get what we say in a year anyway, and that's what I'm looking forward to the most, höhö

Johanna
haha yeah me too! hehe to come home and talk heheheheh. nut not the most, though

mrs mcavoy
hehe
well

Johanna
hehe yeah I'll sure listen to the lists!

mrs mcavoy
not the most, maybe. I mean I guess hanging out with paoloo and other wonderful ppl will kinda top that

Johanna

just had to watch the clip again, where they speak. didn't catch that about paoloo last time. but it's quite hilarious, the fact that you at some points have NO fricking' idea of what they're saying

Johanna

hehe yeah "kinda"

mrs mcavoy

"at some points" as in.. a majority of the time




& innan jag glömmer; anna har recenserat The håkan. Recensionen är för övrigt The recension av de hon har skrivit. I alla fall en stark kandidat, om inte annat. På lördag far hon till huvudstaden för att intervjua Heart-sick groans (avundsjuk, jag?), stay tuned!

drunken dreams

jag har svårt att avgöra vad som är "dagens", det finns så många aspiranter, så mkt insane har hänt. Här är the nominees, i alla fall;

*
Joe trodde att jag hade fått "frick" från kevin jonas, HAHAHAHA.
*Isse skickar ett sms från tåget; "...jag vill bara ställa mig upp och skrika; Jag vill ju inte till Stockholm, jag vill till GÖTEBOOORRRG!!"
*Karl Lagerfeldt gjorde min morgon
*Johan Jonas har varit på campus och hämtat våre billie-tickets  (!!!!!!!!!!!)
*Robin kontrade med att säga att han var "the model of all rockers" efter att jag hade beskrivit honom som en pop-clown. (fast han sa det givetvis på svenska. stupid swede..)
*rp ska dela ut ett pris på oscarsgalan.

ok vad snackar jag om, den sistnämnda punkten är självfallet dagens. Har aldrig sett fram emot att dygna som iår. Förutom förra året, när fricking (untouchable) jamess var där.




ciao.

I know baby that darkness serves a purpose,

but this has been going on for way too long now.

När jag vaknade i morse trodde jag först att jag hade haft en mardröm, då jag minndes att jag utsatts för mordförsök. Efter ett par sekunder insåg jag dock att det var Edward Cullen som hade försökt ta mitt liv.. &då var det inte en mardröm längre.
Men jag hade andra märkliga drömmar as well. Kanske beror det på att jag ska "jobba" på ett "dagis" idag, med "barn". Ok, jag menar bara "jobba". Jag är långt ifrån nervös, jag är mest irriterad för att jag inte kommer att kunna lyssna på musik.
Kanske sjunger de psalmed dock, det är ju på det där kyrk-dagiset.
ding ding ding! Där har vi det, det är DET som gör mig lite stressad. Det här kan komma att bli intressant.

För att fördriva tiden får jag hoppas på att Ewan har goda nyheter ikväll angående våra Billie-biljetter. Billie i mitt hjärta, gaddammit!
along with HP 4.


Nu ska jag dra igång the rifles medan jag... väntar på att klockan ska närma sig 8. Jag är fricking trött, men vafan, allt för scotland. Hej!


A is for action

Efter en extremt lugn eftermiddag med john mayer (i lurarna, i och för sig), taggar jag nu med john M.e och undrar om det är för sent att bege sig ut på en löprunda. (...försent som i att vara försent att någonsin komma i form igen.)

Folkfesten i casa de norska galningar från igår byttes ut mot fricking panic idag, när nio skidskyttar varav två var norska riskerade att bli diskvalificerade efter dagens skidskyttelopp i herrklassen. Nationalhjälten Bjørndalen fråntogs sin guldmedalj för ett par timmar, & ryssarna fick fira för en liten stund, men rättvisan segrade till slut och alla norskar på Förstadsgatan och around the world kunde andas ut.


Världsorningen (typ) är återställd och den glada stämningen inspirerar mig till att göra en lista över random favoriter.
Scotland
Linn
Pulp
Sharon-frukter
Chuck John Casey
Harry Potter



hej!









--
uppdatering;
jan-helge meddelade precis att han träffade frida bjelke tidigare idag. Hon har tydligen tagit körkort, och fått en bmw i present av sin morfar. good for her!

kärlekens dag

valentine's day; Kirsten Cohens favourite holiday

Det är vida känt att alla hjärtans' inte är så jävla kul för de som är singlar, men jag har svårt att tro att någon annan älskar lika mycket som jag.
Jag älskar isse för att hon synkar ett break-down med mig varje månad,
& Jossan för att jag fick mvg på senaste samhällsuppsatsen.
Jag kan aldrig tacka Joe nog för att hon ska flytta till Scotland med mig,
& vem uppskattar gratis sms mer än jag?

och framför allt LOTS OF LOVE till de långa brudarna i falköping.


På tal om kärlek, om man bortser från alla hjärtans dag-snack; Vi som heter Brandbu/Olsen/Dale i efternamn visar alla vår kärlek på olika sätt:
Papi tatuerar in mitt&lollols stjärntecken på ena armen,
Mamma sjunger den norska nationalsången (what?),
farmor&farfar bakar så att vi får diabetes allihopa,
& jag lyssnar på scottish music, högt som fan. (Har dock fått en del klagomål. Ingen förstår mig.)




anyhow, enjoy alla hjärtans'; ni singlar som drogar joy division kan ju försöka byta till pulp någon gång under eftermiddagen, för att det inte ska spåra ur totalt.




LOVE peeps!

hehe. whatever.



care-bear&veebee-bear, in action.


vfg-friends. (förresten; maten är inte min. bytte plats med mårre, av ngn anledning.)


;;


<3



It's not fair

veckans sanning;
"Den franske filosofen Descartes ska ha sagt att Sverige är ett land där både människor och tankar fryser till is."
Word mannen'!

& I can truly feel it in my bones att allting kommer att förändras när jag beger mig till the UK. "you're such a planner" skrev Joe till mig igår, & indeed, så är det nog.
När jag är 20 ska jag öppna ett café i Edinburgh,
vid 25 kommer jag att driva ett superindie (typ) musikbolag som kommer att signa fantastiska musiker á la Paolo Nutini och The View,
& året jag fyller 30 kommer den seriösa planeringen av änäs och min klubb att inledas.

Målet är därmed att vara ett respekterat namn inom musikbranschen trots min totala avsaknad av musikalisk begåvning.
Så det gör egentligen ingenting att jag inte har möjligheten att se Pete Doherty i Borlänge i sommar, för det kommer att lösa sig. Jag nöjer mig med min Babyshambles-dvd så länge, och att leta klipp på Pete när han vandrar runt i Paris (gemensam nämnare; kärleken för Paris, dingdingding!).



"& so far står lily allen för årets album", säger carina McCarmichael.


'I was broken

Det är en måndag som precis alla andra
Upp klockan sex,
bokning av spinning när jag kommer till skolan
och så ett par lektioner då.

Senare blir det som sagt spinning,
& som känt är veckans första dag även känt som Chuck-mondays.


Men ändå är allt så olikt
för jag har även skapat en ny spellista på youtube
med nyfunna låtar
och rysningar som dessa har jag inte känt sedan jag började lyssna på Paolo för ett par år sedan.




jag bryr mig inte
jag klarar mig utan fler vampyrfilmer
att musiken skulle vara en "backup-plan" är så fel

så jag håller tummarna,
hårt,
för att jag får höra mer av rp,
because me gusta. mucho.

bella's lullaby

jag har kommit till insikt om att jag inte har några betyg att "falla tillbaka på", som martin utryckte det.

& jag freakar. som vanligt när jag freakar över skolan försöker jag sysselsätta mig med saker som antingen ska hjälpa mig i framtiden, eller som får mig att sluta tänka på framtiden.
jag lunchar på bibblan
skriver låtar (eh ok. har hänt en gång. och det är mer som en dikt.)
youtubar/googlar
messar/mailar pojkarna i stockholm (saknade.)
klurar på idéer till musikklubben jag kommer att driva tillsammans med anna i london
bokar in biobesök
tränar. (alternativt fikar.)


idag har jag hunnit luncha på bibblan & jag ska snart bege mig till gymmet. ikväll blir det bio. och så har jag skickat några sms... kommer kanske att skriva lite ikväll med, på ngn award-winning sång. allt för att undvika svackor.

men ett mer konkret tips är att lyssna på bella's lullaby, det finns ett par versioner på internet. stycket är helt lovely, och man blir lugn som en kamel. tipstipstips ppl.


ps. härmed förbjuder jag ordet svacka. FÖRBJUDER!! (bildar ett kors med fingrarna, á la jan malmsjö).



I säger att vi är fejk-hårdrockare, hon säger att kultursjalarna avslöjar oss.
som vanligt ignorerar jag henne.


I'm down with Harry P.




Hey Harry Potter
What's it's like to be an orphan
Who was raised under the stairs
But magically you started morphin
Me into
A dork whose read all about you
And Hogwarts too

Hey Harry Potter
It's not fair to use a spell
To make a grown man read a child's book
And purchase all your movies
Don't you know
I camped at Barnes and Noble store
Wearing a robe

Oh it's what you do to me
Even though I'm 33
I'm obsessed now can't you see
Named my child Hermione
Even though it's a he

Hey Harry Potter
Now my life is getting hard
Because my wife left me right
after I tattooed a lightning scar
Right on my head
And told her she looked like Hagrid
When she's naked

Hey Harry Potter
I've got o so many questions
If I ever were to meet you
Like do you have good suggestions
For myself
On how to dress me like an elf
Or could you help

Oh it's what you do to me
Put the sorting hat on me
Give me grotesque bertie beans
I'll devour them with glee

I've got your posters on my door
And sweat shirts that say Gryffindor
Lost all my friends cause they all think I'm gay
I took my wand and grabbed a broom
and snuck into the ladies room
The invisibility cloak didn't work that day
One lady slugged me with her purse
I said I was under the imperius curse
they did not believe me and the police came
And you're to blame

Hey Harry Potter
Now I'm missing you and jonesing
Seven years and now you're done with school
And Mrs. J.K. Rowling says you're threw
But I'll never be threw with you
I'll do whatever you tell me too
Stalk Daniel Radcliffe, yes it's true
Rupert Grint, too

Oh it's what you do to me
You, and Ron and Hermione
I'm pathetic can't you see
But I wouldn't change a thing
I'm down with Harry P.

gris? mössa?'

vecka 5 vart nice.
- Isse & jag såg Mammut ("Mammoth") på bio.
- Träningsprojektet satte igång.
- Det var kulturnatt; när jag satt på café å läs blev jag mer sporrad än någonsin till att faktisk genomföra och uppfylla min dröm i Scotland
- Arniettemette tog en bild av mig med Betnér, me gusta kändisar, y me gusta magnus betnér.


vecka 6 känns mer osäker.. matteprov & hemtenta är inte min grej. Om V kommer till helgen har jag i alla fall någonting, eller någon, att se fram emot. & thank god för att jag fortfarande kan lyssna på pulp via spotify!




nu; edward cullen. typ.