woho

nice med nya partners!

idag införskaffade jag mig en sjal i en seconhand butik. inte riktigt min färg, och den luktar skunk. färgen kan jag leva med, gillar den faktiskt. men; ska hem och tvätta den. hela arbetsrummet stinker. men jaja.

nu ska jag hem, ska äta leverpastejsmackor! mmmm. norsk leverpastej. igår på naturkunskapen fick jag och clara för oss att det var en lever vi skar i, men emmy upplyste oss om att det var en njure. iaf, leverpastej! :)

ikväll ska jag till madicken, vi ska se på premiären av så ska det låta. det var min idé. nu undrar ni säkert vart världen är på väg; men aah nu är det så att jag ska bli super-svensk (det vill säga super-lagom). måste passa på, för i sommar kommer jag att bli super-norsk för två månader, och sen efter studenten flyttar jag till scotland och då kommer jag att vara super-brittisk för resten av mitt liv.
nu vet ni alltså.

yeye jag undrar vad falköpingsbrudarna håller på med, och om antonela har sett ngt nytt avsnitt av oth. weeell, får väl slå en pling I guess
föresten ringde vikk mig igår. hon hade tydligen supertråkigt på nån fest, anledningen; ingen bebe. det är hårt ibland.

och btw; james är still The man. och just det; jag började se på star wars igår (livsprojekt; se alla filmer med james, alla star wars.. episoderna, och alla james bond filmer). Inte superdålig, så filmen kan inte ha varit orsaken bakom min huvudvärk. ska se klart den ikväll efter så ska det låta. så nu vet ni det med.

yeyeyeeee. jag säger bara; James, Helg, LEVERPASTEJ!

image38

I'm not pretending

Mika- Happy Ending.

well.. bra helg för norge. och manchester. och för mig med; james, ewan, filmer och oscar's.
titanic är bara SÅ tidernas. och james med.

som sagt, Mika.

image37
Robbie, RobbED.


I get high,

with a little help from my friends.

well well well. tisdag. dag två.
ena hälften av arbetsdagen går åt till dagrömmar om mitt och james bröllop, vad våra barn ska heta och vart vi ska bo. andra halvan använder jag till att tänka på kaffe, tårta, popcorn och ibland också glass.

ett glas vatten, ett glas mjöl
en kopp kaffe, en kopp te
hmm.

snart ska jag cykla hem till Vikk, vi ska plugga. På riktigt den här gången, inte äta glass/fruktsallad/två olika sorters pajer som i söndags.
så det blir ingen Becoming Jane ikväll, men imorgon!:) & på torsdag kommer italienarna, för utbytet. På fredag ska jag med dom till.. någonstans, vikk fixade biffen. Tänk att vikk är med på utbyte med både Frankrike och Italien.. Lite coolt. Men inte lika coolt som om Jude Law hade bankat på min dörr en sen kväll.
jo, igår lyssnade jag på MatchBox, då kom jag & tänka på Malin, vilket i sin tur fick mig att tänka på south park-avsnittet vi såg i fredags, HAHA. hjälp.
Jag saknar Malin.

time to go! iaf så är dagens lätt;
Overdosing with you- Billie the vision&även alla the beatles låtarna (across the universe-verisionen that is).

image36

closer to you.

Det har varit en intensiv vecka, & den är inte över än.
Nästa vecka är det dock sportlov; & det gillar vi! "to-do"-list;
-Jobba med Jo'
-Se på LKOS, BJ&W med Jo'
-Leta lägenhet med Jo'
-Fixa lite skolgrejer, och MJ stuff


favoritklipp på youtube vecka sju; Jim & Pam: Closer to you

Som sagt, det har varit en intensiv vecka, men när arbetet ger tydliga resultat&man får uppmuntrande samtal från Mattias, då blir allting så mycket lättare. Mycket lättare.
Fast, inga pengar eller samtal kan påverka den där känslan man har på klockan halv sex på morgonen;
image35

Ikväll åker jag hem; imorron fixar vi klart tävlingsbidragen &sen ska jag träffa min homie.
Den här veckan är jag greatful över/för; Att Grey's har börjat sändas igen, att Ozzy är en att lita på, att Martin lät oss slippa marknadsföringen idag, och att... konsum har sålt billiga sharon-frukter.
take care ppl! :)

Ricky Martin&LeoLeoLeo

Är man vaken tillräckligt länge, och stiger upp supertidigt... Hinner man inte märka av sömbristen.
Underbart.
Den är det helt klar ombytta roller- Izzie lägger sig kl 10 därnere i SA, sover åtta timmar. Dvs den vardagslyx jag förut unnade mig 7 dagar i veckan. Men när Iz är borta, jaa då blir det såhär.

Imorron (idag), ; matteprov. Dygnet runt är det också fokus (mer eller mindre), på delårsrapporten och bästa webb. (Vidar, vi har inget underlag till bästa webb så om du har några ideér/tankar; ring gärna. Vi ljuger ihop ngt om hur webben KOMMER att se ut, när juryn bedömer sidan sista februari;) )

WEEELLL skulle kanske inte tagit den där sista kaffekoppen. Positivt dock- Jag kan göra några matteuppgifter till. Underbart.

Oscars nya grej(er); Flyga från Kastrup (eller hur var det?), hedra Iz genom att enbart dricka kaffe bryggt på bonör från Afrika dessa två veckor, och även odla eget te.

MIN nya grej är ju som känt att avsluta med en bild; here it comes;

image34


"kate moss ska gifta sig"

visste ni att kaffebönor är ljusa innan de rostas? makes sence kanske, men eftersom att jag hela mitt liv har trott att bönorna var bruna från scratch.. så aah. spännande! alltid lär vi oss något nyss.

imorgon ska Iz och gänget besöka ett township, MYCKET spännande! messade igår.
"Ja ozze älskar med ord;)"
(& vi älskar att ozze älskar med ord.)
tack Oz! (Trollkarlen.)

på torsdag åker jag hem. Träffa folk. Underbart. Jobba under vecka åtta, se på en ngra james-filmer. (typ alla han har spelat in.)

"Men du måste förstå att Vidar är egentligen inte vänster. Han är Miljöpartist! Och egentligen är jag lika mycket  miljöpartist som Vidar." (tror vi kom in på detta efter att Oz berättade om att han gömde sig för mini-moderaterna som sprang runt på skolan och bjussade på godis igår.)


jullan får inte alltid till det. men oftast.
image32


aching joints.

det går utför. jag har inte ätit ordentligt sedan ines åkte till south africa. min reservplan var att dricka mkt kaffe för att dämpa hungern; men klockan är strax halv två. behöver en plan.. C. Eller om det räknas som plan B.

grattis till dig som blev så snygg i skolkatalogen, borde ha skrivit detta innan tolvslaget men filmen slutade precis. eller, filmen slutade för en halvtimme sen, jag menade att jag har precis slutat gråta.


..get's me every, single, time.


'"för att jag har ju bloggpunktse"


Jullan, Ozzy och jag satte på TV4 igår för en liten liten stund, medan Ines var iväg en sväng. Det var gaygalan som stod på schemat. Jag började fundera på varför det finns en gaygala. Jag blev arg. Jag blev förvånad över den känslan. Har aldrig funderat över gaygalan förut, dess syfte eller vad jag själv känner för den. Men vid min gud (det vill säga James), VARFÖR har man en gaygala? Varför delas det ut PRISER till homosexuella? Pristagarna och de andra på scenen pratade om "personligheter i gayvärlden", bla bla bla. Va?

Tänk om det hade anordnats och tevesänts en Hetero-gala. Det hade blivit kaos. Som många andra hade jag personligen ansett att det var SÅ FEL. Med detta sagt, är det kanske inte så märkligt att jag blev arg och förvirrad när jag började fundera.

Jag vet inte vad jag vill ha sagt.

Jag har inget emot homo- eller bisexuella. Jag önskar att det var lika vanligt, accepterat som det är att vara hetero. Jag kan för allt i världen inte förstå hur vi hamnade i den situationen då det av många anses vara fel att vara homosexuell.

Som sagt, jag vet inte vad jag vill ha sagt.

Nej nu blir inlägget alltför långt (borde kanske köra på Vidars koncept; kort text och en bild?), och jag borde ju verkligen sluta eftersom att jag (SOM SAGT) inte riktigt vet vad jag vill ha sagt. & inlägget är snart längre än mastodontmailet jag skickade till A precis. Det mailet värderar jag till.. åtminstone en och en halv A4 sida.


Men lita inte på mig; jag fick ett sms av Iz för en halvtimme sen; 5252 mil kvar, spännande! Mitt svar; blablabla, underbart blabla , köp någonting till mig ha det kanon. Under tiden jag svarade skickade hon ett nytt sms; oj, menade miles, haha förlåt.

Matte och uppskattning är inte min starka sida.



Nej, jag kör på lång, osammanhängande text och dagens favoritbild


well I never saw it coming,

Iv'e should have started running a long long time ago.

Just nu gillar jag att det på Kupans disk finns en penna med socialdemokraternas logga på.

Häromdagen sa jag till Oscar, "Jag önskar att jag också brann för någonting." Han svarade, att det är klart att du gör. Och.. jag antar att jag har större framtidsplaner än vad jag trodde förut. Min ambition är att göra världen till en bättre plats att leva på för människor som inte har samma privilegier som de flesta människor jag känner idag har. Jag är väl medveten om att jag låter som en av deltagarna i miss universe, den största skillnaden är väl egentligen att jag väger mer än 45 kilogram och att jag har en väl synlig utväxt. Men ändå.

Idag vill ja uppmärksamma de mycket duktiga skribenterna på smålandspostens ungredaktion, mina favorter är Emelie och Ines.
Gå in på smp.se/ung, varje fredag och lördag kommer det nya reportage, krönikor och liknande.

Jag vill avsluta med att säga.. att det är sant som de säger; We'd never know what's wrong without the pain. Sen kan man ju undra vilka "dem" är.

klart slut.


Välj ekologiskt.

Igår var Ines, Jullan och jag på Palladium för att bevittna Dianas första riktiga modeljobb. Alla modeller bar ekologiska kläder, och just ekologiskt var temat för kvällen. Det var Centerpartiet som hade anordnat modevisningen (eller var det centerkvinnorna? eller cuf?), och värt att notera var att alla närvarande kvinnor över trettio såg ut som Maud Olofsson. Till en början trodde jag faktiskt att det var Maud herself som var konferencier, men icke.

Idag vill jag även uppmana er allt till att minnas the Babes och München kraschen, se på MUTV eller gå in på manutd.com för vidare... läsning. På söndag hoppas ´ag att även Citys fans kommer att hedra the babes under den tysta minuten inför derbyt.

Nu väntar jag bara på att Jo' ska återvända från det förlorade samhället called Gislaved, så att vi kan se på Wimbledon. mm. Peter...
adios amigos!

ps. såg avsnitt 3&4 av GG igår. oops! ds

Lou Reed- Walk on the wild side

mmm

Fint väder, här i Växjö alltså.
Helgens underhållning; Wimbledon och...

The The- This is the day
Coral- Dreaming of you
Iggy Pop- The passenger
Aerosmith- Pink
The Cure- In between days
Amanda Jens/s/en- alla låtar. Safari, I can't sleep, Lockdown.. mmmmm.

& jo förresten, ett gott råd; ta er tid att umgås med era nära och kära medan ni kan. prioritera en fika hemma hos farmor framför att slötitta på teve; för att teven finns (förhoppningsvis) alltid kvar, men er farmor kommer inte att finnas för alltid. på ett sett stämmer det; "det finns alltid tid". Jag hinner exempelvis ringa mina gammelfarmor ikväll. Men det finns kanske inte så pass mycket tid att jag hinner träffa henne igen. Jag antar, att man får ta tillvara på den tiden man har tilldelats; alltså ska jag ringa min gammelfarmor ikväll. ojojoj, vilken människa jag är. vilket helgon.
jag längar till sommaren, till norge.
& snart fyller den förlorade brodern år. han är lite som en farfar, faktiskt. kanske borde jag spendera mer tid med honom. men nej, jag gillar vår åttamånaders-oskrivna-regel.

& jag blev glad när baby ringde igår. :)
nu; duschen. sen oscar, sen ines.
adios!
ps. det gick inte alls bra på spanskan. ds

James

Jag måste säga att GG är ÖVER färväntan. Mmm älskar Serena, bäst. Jag förstår inte vad det är som tilltalar mig så mycket... med att se ungdomar i överklassen på teve. Hur dessa festar, knarkar, snackar skit. But I'm lovin' it, iaf. Well, jag antar att det är ett av livets alla mysterium. (okey, let's go deeep, like peyton or luke or let's NOT.)

För att fortsätta på teveserie-temat, tänkte jag skriva lite om Days of Our LIfes och the Bold and the Beautiful (dvs glamour, jag känner mig lite internationell idag bara så att ni vet.) Jag har ju förut nämnt the serial killer i Salem, och well people jag blev så ledsen när jag fick veta att Marlena var mördaren att jag var tvungen att läsa på internet om det verkligen är sant, om det inte är någon form av twist. SJÄLVKLART, är det en tvist. Jag var inne på deras hemsida och läste en hel del, så nu behöver jag inte gråta mig till sömns längre pga av att jag inte kommer att kunna se programmet förren nästa gång jag är sjuk, eller till något skollov. 
Och om B&B, bara en liten notis; man måste bara älska det. Man kan se ett avsnitt idag, och sedan vänta i sex månader för att kolla igen, eftersom att SAMMA karaktärer fortfarande kommer att så i SAMMA rum och föra SAMMA diskussion som för ett halvår sen.
mm, livet är bra ibland:)

ojojoj, nu börjar inlägget bli långt. Jag älskar när jag bloggar om sådanhär DJUPA och MENINGSFULLA ting. Nu ska jag dock se på Wimbleon; och om någon månad kommer det troligtvis bli min tur att läsa GG, har ställt mig i kö på bibblan. Underbart.

Life will smile for you. OR NOT.